Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Izvedli smo letni občni zbor

zbor2018

Na rednem letnem občnem zboru DV Sevnica-Boštanj, v petek 23. februarja, smo analizirali delo v preteklem delovnem letu, izvedli smo redne volitve organov društva, sprejeli plan dela za letošnje leto in podelili diplome 36. društvenega ocenjevanja vin. Zbor je s svojim nastopom popestril kvintet Boštanjski prijatelji.

Preberi več

V vinogradih in v kleteh v zimskih mesecih

cisterneVremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo, za ta čas precej "hladno napoved". Kljub navideznemu mirovanju se tako v trtah kot v vinih, tudi pozimi dogajajo spremembe. Med zimskim mirovanjem poteka razgradnja nakopičenih hranil oz. sprememba škroba v sladkor, kar trto obvaruje pred zmrzaljo. V najbolj hladnih mesecih trta prenese dokaj nizke temperature, tja do -20 stopinj in še nižje. Najvišja vsebnost sladkorja v lesu je skoncentrirana v decembru in januarju, kar povečuje njeno odpornost, z višanjem temperature, lahko že od februarja dalje, pa se dogaja obraten proces – sladkor se ponovno pretvarja v škrob, zato je občutljivost trte na mraz v teh mesecih večja.

Preberi več

36. društveno ocenjevanje vin

deg3Na ocenjevanju vin Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj, ki je bilo 10. februarja 2018, že 36. leto zapovrstjo, smo potrdili naša pričakovanja. In sicer, da v naših kleteh tudi letos negujemo odlična vina. Vinski letnik 2017 je namreč, kljub skromnejši količini zaradi spomladanske pozebe, omogočal pridelavo dobrih vin. Najboljša med njimi odlikujejo živahna svežina, uglajene kisline, za sorte vin značilne čiste in aromatične sestavine. Dve ocenjevalni komisiji sta ocenili 134 vzorcev, 87 rdečih in 47 belih vin. Diplome bomo podelili na občnem zboru, v Sevnici 23. februarja. Ob tej priložnosti boste lahko vsa uvrščena vina tudi poskusili.

icon acrobatRezultati ocenjevanja>>>      Fotogalerija>>>

Preberi več

Tečaj kletarjenja in tečaj senzorike vin

cache 31686293

Če bo dovolj zainteresiranih, bomo (predvidoma že v februarju letos) v sodelovanju z drugimi vinogradniškimi društvi naše občine in KGZ Novo mesto, so-organizirali Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vin ter Tečaj iz senzorične analize vin. Zainteresirani čim prej, oz. najkasneje do 4.2.2018, kontaktirajte predsednika društva ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (navedite tudi, kateri tečaj vas zanima). Cena vsakega tečaja bo okvirno 130 EUR po udeležencu, število udeležencev pa je omejeno.

Preberi več

Povabilo k sodelovanju na izboru županovega vina

Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom organiziramo izbor za »Županovo vino 2018«, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti. V letu 2018 bo kot županovo vino izbran cviček PTP, letnik 2017.

Sprejem vzorcev (2 steklenici) bo 18. februarja 2018, od 17. do 20. ure, v kleti Gostilne Janc na Studencu. Za oddajo vzorca lahko članice in člani DV Sevnica-Boštanj kontaktirate tudi predsednika Jožeta Simončiča.

Podrobnosti najdete na povezavi TUKAJ.

Izpostavljamo

  fito-info

 

iskalnik reg. FFS >>>

BBCH skala >>>

Slovenski kloni >>>

 

PROGNOSTIČNA OBVESTILA:

obve vinograd 

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

karsia
KZ logo2015logo Mastnakoutput kletsavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih