Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Tradicionalna rez vinske trte na sevniškem gradu

rez2019

V grajskem vinogradu pod sevniškim gradom smo se prvo nedeljo po godovanju sv. Vincenca lotili prvega letošnjega, a zelo pomembnega vinogradniškega opravila - rezi grajskih trt modre frankinje. Pred dogodkom je potekal kratek kulturni program.

Pri rezi smo aktivno sodelovali tudi člani Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Aleš Germovšek je izvedel praktičen prikaz rezi vinske trte, tako so se tudi manj vešči botri podučili, kako se reže trta in to znanje uporabili pri svojem delu. S pomočjo še drugih članov našega društva so grajski botri skrbno porezali svoje trte in, kot se spodobi, tudi pospravili rezino.

Preberi več (pripevek KŠTM) >>>

V vinogradih in v kleteh v zimskih mesecih

zimaKljub navideznemu mirovanju v zimskem času se tako v trtah kot v vinih, tudi sedaj dogajajo spremembe. Med zimskim mirovanjem poteka razgradnja nakopičenih hranil oz. sprememba škroba v sladkor, kar trto obvaruje pred zmrzaljo. V najbolj hladnih mesecih trta prenese dokaj nizke temperature, tja do -20 stopinj in še nižje. Najvišja vsebnost sladkorja v lesu je skoncentrirana v decembru in januarju, kar povečuje njeno odpornost, z višanjem temperature, lahko že od februarja dalje, pa se dogaja obraten proces – sladkor se ponovno pretvarja v škrob, zato je občutljivost trte na mraz v teh mesecih večja.

Preberite več ...

Tečaj "Osnove vinarstva za donegovanje in stekleničenje vina"

KGZS Slovenije, enota Novo mesto, bo v drugi polovici januarja 2019, organizirala 42 urni tečaj Osnove vinarstva za donegovanje in stekleničenje vina (kletarski tečaj). Zainteresirani si lahko vse podrobnosti preberete v priloženem opisu.

Dopis >>>

Prijava pridelka in zalog vina

Inšpektorji Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, bodo po novem letu pričeli z nadzorom prijave pridelka in zalog vina. Rok prijave pridelka se izteka jutri, 20. novembra. Pridelovalci, ki svoje zakonske dolžnosti še niste izpolnili, zato pohitite s prijavo.

Podrobnosti smo vam posredovali tudi v obvestilu na naši spletni strani, 11. oktobra.

Preberi več >>>

Obiskali smo Belo krajino

BK naslVčeraj smo realizirali strokovno ekskurzijo v Belo krajino. Ponovno smo se prepričali, da je Bela krajina več kot zgolj bele breze, reka Kolpa in kraška pokrajina med Gorjanci in Kočevskim rogom. Pokrajina, prepletena z vinogradi in steljniki, je tudi prostor, kjer živijo pridni in prijazni ljudje, katerih kulturno raznolikost so izoblikovali stoletni vplivi različnih narodov.

Preberite več ...

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

karsia novi logo

 

basf pomanjsan

 KZ logo2015logo Mastnakoutput klet

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih