DV Sevnica-Boštanj

glava mobile

Redni letni občni zbor

zbor2020

V petek, 21. februarja smo v Boštanju izvedli redni letni občni zbor. Zbrane na zboru so s svojim nastopom razveselile članice vokalne skupine Vilinke.

Po izvolitvi organov zbora, smo se z minuto molka poklonili članom, ki so nas zapustili v zadnjem letu, in sicer Francu Musarju, Alojzu Gučku, Vinku Butu in Blažu Zagrajšku. Po sprejetju zapisnika zadnjega občnega zbora in podanih poročilih predsednika društva, blagajnika in Nadzornega odbora, je zbor pozdravil predsednik KS Boštanj Jože Udovč. V nadaljevanju so bila poročila soglasno in brez razprave sprejeta, sprejet je bil še plan dela za letošnje leto, potrjena je bila (nespremenjena) letna članarina. Izvolili smo dodatnega praporščaka, Martina Horjaka. Predsednik društva Jože Simončič je v svojem nagovoru še posebej izpostavil povabilo mlajšim, četudi samo ljubiteljskim vinogradnikom, da se včlanijo v naše društvo. Napovedal je še namero, da društvo po letošnji trgatvi izvede Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina (tj. kletarski tečaj), v kolikor bo dovolj zainteresiranih (če bo potrebno, bomo k sodelovanju povabili še ostala vinogradniška društva v sevniški občini).

S podelitvijo diplom smo tudi uradno razglasili rezultate 38. društvenega ocenjevanja vin. Ob tej priložnosti je društvo tradicionalno izdalo društveni bilten, v katerem smo analizirali vse pretekle aktivnosti zadnjega leta, navedli rezultate društvenega ocenjevanja vin in oceno degustacijske komisije, ki je naša vina ocenila. Tradicionalno je večerji sledilo prijetno druženje ob pokušini vin 38. društvenega ocenjevanja.

Več o dogajanju na rednem zboru članic in članov DV Sevnica-Boštanj si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.

38. društveno ocenjevanje vin

Nadaljujemo uspešno zgodbo, ki so jo v letu 1982 začeli pisati naši predhodniki v Društvu vinogradnikov Sevnica-Boštanj. V soboto, 8. februarja 2020, smo v odličnem ambientu Mastnakove vinske kleti na Krakovem namreč izvedli tradicionalno, že 38. društveno ocenjevanje vin.

38. ocenjevanje vin, Krakovo - 8. 2. 2020

Preberite več

Županovo vino 2020

Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom organizirajo izbor za »Županovo vino 2020«, ki bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti. V letu 2020 bo kot županovo vino izbrana bela zvrst, suho, letnik 2019. Oddaja vzorcev bo 19. februarja 2020.

Preberi več >>>

Seja Upravnega odbora

Članice in člani Upravnega odbora smo se sestali na 1. letošnji seji. Pričeli smo jo z minuto molka, v spomin na preminulega praporščaka in aktivnega člana, Blaža Zagrajška.

Na seji, ki so ji prisostvovali tudi člani Nadzornega odbora, smo postavili smernice za bližajoče aktvnosti. O podrobnostih boste članice in člani društva obveščeni po rednih komunikacijskih poteh internega obveščanja, za vašo informacijo pa vam že zdaj posredujemo termine za oddajo vzorcev 38. društvenega ocenjevanja vin in občnega zbora.

In sicer: zbiranje vzorcev vin za društveno ocenjevanje bomo izvedli v sredo, 5. februarja 2020, od 16. do 20. ure v Boštanju (Bife Teraž). Pogoji za sodelovanje, količina vzorca in cena ostajajo nespremenjeni.

Redni letni občni zbor, na katerem bomo tudi podelili odličja za ocenjena vina, pa bo v petek, 21. februarja ob 18. uri, predvidoma v Sevnici.

Članice in člane, ki tega še niste storili prosimo, da poravnate društveno članarino za leto 2020. Znaša 15 EUR, plačate pa jo pri imenovanih poverjenikih (Aleš Germovšek - bife Teraž v Boštanju, Herman Radej, Janez Kodeh in Branko Žibert). Kot običajno, boste članarino lahko plačali tudi ob oddaji vzorcev in na občnem zboru. Poverjeniki imajo za vas pripravljene društvene koledarje, za leto 2020.

V letu 2019 smo sicer izvedli vse planirane aktivnosti, menimo da uspešno. O njih smo izčrpno poročali tudi na naši spletni strani, podrobneje pa bodo analizirane na občnem zboru. Veseli nas, da ste naša prizadevanja tudi v minulem letu nagradili z vašo prisotnostjo in sodelovanjem, z dobro voljo in izraženo podporo. Hvala vsem za izraženo zaupanje in pomoč, to nas spodbuja in zavezuje tudi za naprej. Želimo vas uspešno, veselo in zdravo leto 2020!

Imamo novo vinsko kraljico - dolenjko Ano Pavlin

24vinskakraljica

Nova, tj. 24. Vinska kraljica Slovenije je Ana Pavlin, ki je v letu 2018 uspešno opravljala poslanstvo 20. cvičkove princese. Ob tem svečanem dogodku ji iskreno čestitamo in želimo uspešno delo!

Prihaja iz Otočca, za Vinsko kraljico Slovenije pa sta jo 10. januarja 2020 okronala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec ter predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Slovesnosti v hotelu Radin v Radencih so se udeležili številni pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije in drugi visoki gosti. V novembru 2019 jo je izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. V letu 2020 bo tako predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Ana je študentka 2. letnik magisterskega študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smer turizem. Je članica Društva vinogradnikov Grčevje, izkušnje v vinogradništvu nabira že od otroških let, očetu pomaga pri delu v vinogradu, pri kletarjenju ter pri sprejemanju gostov na domači, Matjaževi domačiji.