Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Strokovno predavanje na Blanci

Blanca2025

Zaščita in prehrana vinske trte pomembno vplivata na količino in kakovost grozdja ob trgatvi. Nemalokrat (sploh v času intenzivne rasti, dozorevanja in pogojev za razvoj bolezni) obžalujemo, da nismo zaščite izvajali temeljito in bolj strokovno. Dejstvo je tudi, da »gašenje bolezni«, ko je ta v polnem razmahu, povečuje stroške in okolje obremenjuje z dodatnimi količinami fitofarmacevtskih sredstev. Vsako leto je po svoje specifično in zahteva učinkovit pristop. Ugotavljamo, da na področju optimalne zaščite in prehrane lahko storimo več in izboljšamo obstoječe prakse. V zadnjih letih je pri prehrani in zaščiti vinske trte vse več izzivov tudi zaradi globalnih vremenskih sprememb in naravnih ujm, ki ne prizanašajo. 

Odgovore na nekatera vprašanja, povezana s pravilno zaščito in prehrano vinske trte, nam je na prvem letošnjem strokovnem srečanju posredoval strokovnjak podjetja Karsia d.o.o. Marjan Kragl, in sicer na Blanci 3. aprila 2025. Članice in člani našega društva iz Blance so poskrbeli za prijetno druženje tudi po končanem predavanju. 

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

Karsia logotype CMYK color positive FOR PRINT  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

milsoim modro

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih