DV Sevnica-Boštanj - Srečanje na Blanci

glava mobile

Srečanje na Blanci

blanca marec 2022

Zaščita in prehrana vinske trte pomembno vplivata na količino in kakovost grozdja ob trgatvi. Nemalokrat (sploh v času intenzivne rasti, dozorevanja in pogojev za razvoj bolezni) obžalujemo, da nismo zaščite izvajali temeljito in bolj strokovno. Dejstvo je tudi, da »gašenje bolezni«, ko je ta v polnem razmahu, povečuje stroške in okolje obremenjuje z dodatnimi količinami fitofarmacevtskih sredstev. Vsako leto je po svoje specifično in zahteva učinkovit pristop. Ugotavljamo, da na področju optimalne zaščite in prehrane lahko storimo več in izboljšamo obstoječe prakse.

Odgovore na nekatera vprašanja, povezana s pravilno zaščito vinske trte, nam je posredoval strokovnjak podjetja Karsia d.o.o., Marjan Kragl, v četrtek, 24. marca. Po strokovnem predavanju na Blanci, ki ga je z zanimanjem poslušalo zelo lepo število udeležencev, so blanške vinogradnice in vinogradniki (na sliki) poskrbeli za prijetno druženje tudi v nadaljevanju večera.