Praznik vina v Kostanjevici na Krki za letos končan

kralj princesa2014V Kostanjevici na Krki je bila včeraj končana tridnevna odmevna prireditev 42. Teden cvička, ki smo se jih udeležili tudi člani našega društva. V petek, 30. maja smo vinogradnice in vinogradniki, včlanjeni v 32 vinogradniških društev vinorodnega okoliša Dolenjska, sodelovali v veličastni povorki. Okronali smo novega kralja cvička - Janeza Colnerja in svečano razglasili novega ambasadorja cvička, Jožeta Žuro. Tudi sobota je, kljub hladnejšemu vremenu, privabila številne obiskovalce, večer pa je minil v znamenju izbora 16. cvičkove princese. Izmed štirih kandidatk (te so bile Dragica Ribič, Katja Miklavčič, Eva Somrak in Maja Žibert) je sedemčlanska ocenjevalna komisija po nastopu pred zbrano publiko in odgovarjanju na številna vprašanja, izbrala Majo Žibert iz Bistrice pri Šentrupertu.

V nedeljo, 1. junija, je pred svečano podelitvijo najvidnejših odličij na ocenjevanju vin, potekala še redna letna skupščina ZDVD. Na letošnjem ocenjevanju vin ZDVD smo kljub toči, ki je lansko leto oklestila številne naše vinograde, dosegli lepe rezultate, število vzorcev iz našega društva pa je bilo pričakovano manjše, kot pretekla leta.

Preberi več (spletna stran ZDVD)>>>

karsia