DV Sevnica-Boštanj - Izlet v Belo krajino

glava mobile

Izlet v Belo krajino

izlet 2013 058V dneh po martinu, 23. novembra, smo obiskali Belo krajino. Imeli smo se lepo, tudi zaradi prijaznih belokranjcev, ki so nas sprejeli. Nekaj fotografij si lahko ogledate v našem spletnem albumu.

Glavnina našega tokratnega potepanja je potekala po občini Semič, ki se razteza na severnem, prisojnem robu Bele krajine ob vznožju Kočevskega Roga in obronkov Gorjancev. Semič je znan po dobrem vinu iz Semiške gore, po bogatem kulturnem izročilu (Kmečka ohcet), po gostoljubju ter kulinariki. Kako močno je Semič povezan z vinogradništvom govori tudi dejstvo, da je v osredju občinskega grba grozd vinske trte. Obiskali smo dve vinogradniški kmetiji: družino Simonič, kjer smo poskusili njihove vrhunske penine in družino Malnarič - Nampel v Vavpči vasi. Pred tem smo si ogledali delček krajinskega parka Lahinja, edinstven izvir reke Krupe, ki je življenjski prostor človeške ribice in edino nahajališče posebne jamske školjke, izvira pa izpod mogočne 60 metrov visoke previsne stene, pokazali so nam še staro žago Venecianko in mlin. S pravim domačim kosilom so nas postregli na ekološki kmetiji Pecel. 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih