Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Delavnica senzorike vin letnika 2024

Posnetek zaslona 2024 11 30 073615

V četrtek 28. novembra je bila v Boštanju izvedena delavnica senzorike vin. Poskusili in analizirali smo 28 vzorcev vin letnika 2024, na delavnico pa so bili povabljeni članice in člane društva, ki so v preteklosti opravili tečaj senzorike vin. Vodila jo je Ivanka Badovinac, specialistka in svetovalka za vinarstvo iz KGZ Novo mesto. Delavnica je bila odlična priložnost za obnovo pridobljenega znanja in pridobitev novih praktičnih izkušenj.

V društvu vinogradnikov Sevnica-Boštanj smo do sedaj organizirali tri tečaje iz senzorike vin. Prvega v letu 1998, drugega leta 2012 in tretjega v letu 2024. Naše društvo je bilo prvo v Sloveniji ki je, vsaj po naših informacijah, organiziralo tovrsten tečaj. Med teoretičnim in praktičnim usposabljanjem smo se takrat naučili zaznavati različne note v vonju in okusu, vrednotiti obarvanost ter začutili celotno harmonijo vina, izvedeli smo, kako prepoznati različne bolezni in napake v vinu ter kako jih preprečiti ali odpraviti.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

Karsia logotype CMYK color positive FOR PRINT  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

milsoim modro

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih