DV Sevnica-Boštanj - Priprave novih društvenih aktivnosti

glava mobile

Priprave novih društvenih aktivnosti

seja 2022 03 07

Na 1. letošnji seji sta se 7. marca sestala Upravni in Nadzorni odbor. Predsednik društva Jože Simončič je poročal o aktivnostih, ki so bile izvedene od zadnje seje, tj. predvsem o 40. društvenem ocenjevanju vin, o pripravi monografije, ki povzema zgodovino društva in bo izdana poleti ter o pripravah na dogodke, ki bodo izvedljivi po sproščanju epidemioloških ukrepov, spomladi 2022.

Organi društva letos zaključujemo redni 4-letni mandat, zato je Upravni odbor imenoval kandidacijsko komisijo, ki bo imela nalogo pripraviti predlog kandidatov za nove članice in člane v Upravnem odboru, Nadzornem odboru in Disciplinski komisiji. Predloge bo obravnaval Zbor vinogradnikov, izvedbo načrtujemo v Boštanju, v petek 1. aprila 2022 ob 18. uri. Na zboru bo predstavljen tudi predlog novega pravilnika (novi kriteriji za podleitev diplom) o društvenem ocenjevanju vin, podana bodo poročila o delu, predlog delovnega programa, podeljene bodo diplome in priznanja 40. društvenega ocenjevanja vin.

V četrtek, 24. marca bo ob 18. uri na Blanci strokovno predavanje o prehrani in zaščiti vinske trte, z nami bo ponovno Marjan Kragl, strokovnjak iz podjetja Karsia. 

Intenzivno potekajo tudi priprave natečaja za županovo vino 2022, izbor bodo letos izvedli v DV Studenec, oddaja vzorcev pa bo 27. marca na Studencu.

Zbiranje vzorcev za Teden cvička, ki bo v Novem mestu, bomo izvedli v ponedeljek, 4. apria, med 18. in 20. uro v Boštanju.

Kot kaže, bo izvedljiv tudi jubilejni, 20. pohod po vinskih goricah, tokrat na Žigrski vrh, na praznični dan, 27. aprila 2022.

Veselimo se ponovnih srečanj z vami, dobrodošli! Članice in člani društva boste o podrobnostih obveščeni z redno društveno pošto.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih