DV Sevnica-Boštanj - 40. društveno ocenjevanje vin

glava mobile

40. društveno ocenjevanje vin

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj organizira jubilejno, 40. društveno ocenjevanje vin.

"Vsaka trta ima svojo zgodbo in svojo zgodovino. Tudi vsako vino ima svojo zgodbo in svojo zgodovino. Svojo zgodbo in svojo zgodovino imamo tudi vinogradniki, naše društvo in naša društvena ocenjevanja vin.", smo zapisali pred 10 leti. Štiri desetletja ocenjevanj so lepo in zavidljivo obdobje. V tem času je bilo v našem društvu ocenjenih okvirno 4500 vzorcev vin. K sodelovanju vabljeni tudi letos.

1.ocenjevanje

(diploma s 1. društvenega ocenjevanja vin v Sevnici, 1982 - pred 40 leti, krasi zidanico Alberta Ruparja)

Zbiranje vzorcev bo (upoštevajoč epidemiološke zaščitne ukrepe) v četrtek, 10. februarja 2022 od 16. do 20. ure v mali dvorani TVD Partizana v Boštanju. Vzorce boste lahko oddali v eni vinski steklenici (ne dveh, kot je bilo običajno, ker ne bomo izvedli tradicionalne pokušine uvrščenih vzorcev). K oddaji ste vabljene članice in člani društva s plačano članarino za leto 2022, poravnali jo boste lahko tudi ob oddaji. Ocenjevanje vin bo potekalo skladno z našim Pravilnikom o ocenjevanju vin. Člani društva boste o ocenjevanju in drugih podrobnostih obveščeni tudi preko naših internih komunikacijskih poti.

Lanska pozeba je sicer razredčila pridelek, topla in dolga jesen, malo bolezni v vinogradu, visoke sladkorne stopnje, lepa dozorelost, dobro zdravstveno stanje grozdja, naše kletarske prakse in izkušnje, pa botrujejo visoki kakovosti vin, ki jih kletarimo. Visoka pričakovanja za odličen vinski letnik 2021 – na jubilejnem ocenjevanju vin, so zato upravičena.

Rezultati bodo objavljeni na naši spletni strani in v priložnostnem biltenu. Z vini, za katera boste prejeli eno od diplom, boste lahko sodelovali na ocenjevanju, ki bo (predvidoma) potekalo v okviru 50. Tedna cvička. Bodite del uspešne zgodbe tudi v letošnjem jubilejnem letu.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih