DV Sevnica-Boštanj - Strokovna ekskurzija, Koroška in Štajerska

glava mobile

Strokovna ekskurzija, Koroška in Štajerska

V soboto 16. oktobra smo izvedli strokovno ekskurzijo. Napovedali smo jo že lansko leto, vendar je bila zaradi epidemije in omejitev, povezanih s tem, odpovedana. Veseli nas, do smo jo tokrat izvedli v načrtovanem obsegu.

12a

Pot nas je vodila na Koroško in Štajersko. Po Dravi smo se popeljali s flosom, koroški splavarji pa so nam ob tem predstavili splavarsko kulturno dediščino. Maribor - mesto ob Dravi, že stoletja s seboj nosi vinarsko tradicijo. Ni naključje, da mesto raste z najstarejšo trto na svetu, z njo pa vinogradniki, vinska kultura ter turistične zanimivosti mesta in okolice. V hiši vina Doppler, na eni strani obdani s šentiljskimi griči in na drugi s pesniško dolino, so nas prijazno pričakali in sprejeli mladi gospodarji, ki nadaljujejo uspešno pot prejšnjih dveh generacij. Poskusili smo njihova odlična vina, ki jih pridelujejo na 9 hektarjih okoliških vinogradov, prisluhnili smo njihovi zgodbi. Zanimivo doživetje smo doživeli tudi na vinski fontani Vodole. V Malečniku so v stiku z naravo v pokrajino umestili edinstven objekt, povezan s tradicionalnimi vzorci, na katerem predstavljajo in v pokušino ponujajo vina in druge pridelke okoliških pridelovalcev.

Nekaj utrinkov najdete v naši fotogaleriji, NA POVEZAVI