DV Sevnica-Boštanj - Zaključna prireditev 49. Tedna cvička

glava mobile

Zaključna prireditev 49. Tedna cvička

TC2021 24a

Veliki Gaber je bil v soboto, 10. julija, prizorišče zaključka tradicionalnega, že 49. Tedna cvička. Že drugo leto zapored je prireditev zaradi epidemije žal potekala brez večje udeležbe in brez povorke, v kateri je običajno sodelovalo preko 1000 članic in članov naše zveze. Prireditve se je udeležila tudi delegacija našega društva s člani, ki so sodelovali na ocenjevanju vin ZDVD. Na zaključni prireditvi smo slovesno okronali novega kralja cvička, Matjaža Goloba iz DV Malkovec, razglasili smo novo ambasadorko cvička, Jasno Kuljaj, podelili smo priznanja ZDVD in vinogradnikom, ki so na nedavnem ocenjevanju vin dosegli najbolj vidne rezultate. Do naslednjega Tedna cvička je bil podaljšan mandat Maji Vovko, dosedanji cvičkovi princesi.

Zbrane na prireditvi so med drugim nagovorili predsednik ZDVD Miran Jurak, trebanjski župan Alojzij Kastelic, predsednik Zveze društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije Alojz Slavko Toplišek, aktualna vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin ter osrednji gost državni sekretar na kmetijskem ministrstvu mag. Aleš Irgolič. Zbrane so pozdravili tudi dosedanji in novi kralj cvička, cvičkova princesa ter nova ambasadorka cvička. Upamo in verjamemo, da bomo naslednjo prireditev, jubilejni 50. Teden cvička, izvedli v večjem številu in neokrnjeno.

Vabimo vas k ogledu fotogalerije, ki je objavljena na spletni strani ZDVD.