DV Sevnica-Boštanj - 39. društveno ocenjevanje vin

glava mobile

39. društveno ocenjevanje vin

Veseli nas, da lahko spet napovemo nekatere aktivnosti in da glede na trenutno situacijo v našem okolju, obstaja precejšnja verjetnost za uspešno izvedbo. V malce okrnjeni obliki in upoštevajoč ukrepe, ki še vedno veljajo, organiziramo 39. društveno ocenjevanje vin.

Zbiranje vzorcev vin bo v ČETRTEK, 25. marca 2021 od
16. do 20. ure v mali dvorani TVD Partizan v Boštanju.

POMEMBNO OBVESTILO
Zaradi omejevanja tveganj za okužbe in upoštevajoč navodila NIJZ pričakujemo, da boste vzorce prinesli le, če ste zdravi, oz. če vi in vaši bližnji nimajo znakov okužb. Po prihodu boste obvezno razkužili roke, pri oddaji vzorca prosim uporabljajte zaščitno masko in ohranjajte medosebno razdaljo. Po oddaji vzorca pričakujemo, da zapustite prostor, skupno število prisotnih v prostoru bo omejeno.

jureVsak vzorec je potrebno oddati v vinski steklenici, zaprtimi s kronskim, navojnim ali pluta zamaškom (1 steklenica, glede na to, da ne bomo izvedli javne pokušine vzorcev po ocenjevanju). Vzorce lahko oddate članice in člani društva s plačano članarino za leto 2021, poravnate jo lahko tudi ob oddaji.

Degustacijsko komisijo bo vodil direktor in enolog krške kleti Jure Grubar.

Rezultati bodo objavljeni na naši spletni strani in v priložnostnem biltenu. Javna podelitev diplom in priznanj žal še ni možna. Na ocenjevanju kljub temu pričakujemo široko paleto različnih in odličnih vzorcev vaših vin. Bodite del te zgodbe tudi v letošnjem letu.

Vabljeni k sodelovanju!