DV Sevnica-Boštanj - Lepo martinovanje vam želimo

glava mobile

Lepo martinovanje vam želimo

martinova pojedina 1 1349x800V naslednjih dneh, tj. 11. novembra, goduje sv. Martin. V vinorodni Sloveniji martinovo predstavlja star ljudski praznik, ki naznanja konec dela na poljih, vrtovih in sadovnjakih ter dan, ko se poslovimo od mošta. V dneh okoli 11. novembra smo vsako leto po Sloveniji pripravili različna praznovanja, predstavitve in pokušine mladega vina. Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj je tradicionalno, že vrsto let, sodelovalo pri blagoslovu in pokušini mladih vin pri Sv. Joštu pod Lisco.

Letos so zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19 številni dogodki odpovedani, tudi pri Sv. Joštu. Praznik bomo obeležili v omejenem krogu najbližjih, naj ima svoj čar tudi takšna oblika praznovanja. Zagotovo ne bomo pozabili obložiti miz s tradicionalno martinovo pojedino in našimi mladimi vini.

Kakorkoli že praznujemo spomin na sv. Martina pa je pomembno, da ne pozabimo na globlji pomen, ki prihaja od tega skromnega dobrosrčnega moža. Ob nazdravljanju s kozarcem vina se zahvalimo za izobilje v življenju in, če se le da, naredimo kaj tudi za druge, kot je to počel sv. Martin.

Iz Društva vinogradnikov Sevnica - Boštanj vam želimo lepo praznovanje. Ostanite zdravi in pazite nase.