DV Sevnica-Boštanj - Ne pozabimo na naša vina

glava mobile

Ne pozabimo na naša vina

klet Icko

Pomladni čas prinaša številna opravila v naših vinogradih, ob tem pa ne pozabimo na vina, ki zorijo v kleteh. Med zorenjem vina redno poskušamo, korekcije v primeru zaznanih bolezni ali napak izvajamo strokovno in s premislekom.

Pomembno je nadzirati in vzdrževati ustrezno koncentracijo prostega žveplovega dioksida ter preprečevati dostop zraka. S tem zavarujemo vina pred procesi oksidacije, ki pogosto pogojuje nastanek drugih bolezni ter zaviramo razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. Ciljna koncentracija prostega žvepla v belih vinih je okvirno 25–35 mg/l, v rdečih pa 20–35 mg/l (cviček do 25 mg/l).

Za nasvet ali pomoč se lahko obrnete na enološki laboratorij KGZ Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih