Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Zaključen je bil 15. izbor za Županovo vino

zupanovo2020

»Je domače, je pristno, je naše.«, je bil slogan letošnje prireditve ob zaključku 15. izbora za županovo vino, ki je bila v Šentjanžu 6. marca. Tako kot kolektivna blagovna znamka občine Sevnica ponuja le najboljše in je odraz znanja, izkušenj in pristnega stika roke z domačo zemljo, tako je tudi Županovo vino skozi leta postalo pomemben povezovalec in promotor lokalne ponudbe. Tudi za njim stojijo ljudje, ki dediščino naših krajev nosijo v sebi in jo s ponosom širijo tudi izven naših meja.

Veseli nas, da smo pomemben del zgodbe, ki jo je pred 15 leti pričel takratni župan Kristijan Janc in jo danes uspešno nadaljuje aktualni župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, tudi članice in člani vseh štirih vinogradniških društev sevniške občine.

Letošnji izbor za županovo vino je bilo zaupano DV Šentjanž, ki je tudi izvedlo ocenjevanje. Na zaključni prireditvi smo prisluhnili pogovornemu omizju na temo povezovanja v lokalni gastronomiji. Pri tem so sodelovali dr. Jože Podgoršek (državni sekretar iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano), Ana Pavlin (24. vinska kraljica Slovenije), Grega Repovž (ekološka kmetija, domačija, trgovina in gostilna Repovž), David Kozinc (Vina Kozinc), Miloš Majcen (Kmetija Majcen) in Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

Kot županovo vino 2020 je bila izbrana suha bela zvrst, letnika 2019. Pridelala ga je mlada prevzemnica kmetije, članica Društva vinogradnikov Malkovec, Vesna Simeonov.

Prireditev je posrečeno povezoval urednik in voditelj informativne oddaje Svet na kanalu A, Gregor Trebušak, srečanje pa so s svojim nastopom obogatile pevke vokalne skupine Fortuna. Družabni del dogodka so popestrile dobrote iz Kolektivne blagovne znamke občine Sevnica.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

Webp.net gifmaker

karsia novi logo
  KZ logo2015logo MastnakKZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih