AGRA, Mednarodni kmetijsko živilski sejem

AGRA glava slo

V poslovalnici KOC v Sevnici (do popolnitve avtobusa!) zbiramo prijave za ogled 56. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma.

Tudi letos bomo obiskali 56. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni. Gre za največji in najpomembnejši tovrstni sejem v tem delu Evrope. Tak je, ker mu je uspelo v sodobnost prenesti stoletja strasti do obdelave zemlje in izkušenj pridelave kakovostne hrane iz starejših na nove generacije. Zagotavlja transfer novih poslovnih in strokovnih znanj, spoznanj in tehnologij iz mlade v zrelo generacijo pridelovalcev in predelovalcev. Obisk sejma bomo izvedli v torek, 28. avgusta 2018. Ekskurzijo bomo s kosilom in degustacijo njihovih vin zaključili na vinogradniški kmetiji Tompa, ta leži na griču ob regionalni cesti Ljutomer – Ormož. Odhod bo 6. uri odhod iz avtobusne postaje (Izletnik) v Sevnici, s postanki avtobusa v Šmarju pri rondoju in v Boštanju (pri avtobusni postaji pri Petrolu).

vina RadgonaPred sejmom AGRA pa je v Gornji Radgoni tradiciolnalno potekalo ocenjevanje vin. Organizatorji so včeraj objavili razultate 44. odprtega državnega ocenjevanja vin – Vino Slovenija Gornja Radgona in 7. ocenjevanja vin iz ekološko pridelanega grozdja. Komisije so tokrat poskusile 573 vin 193 vinarjev iz šestih držav. Med desetimi šampioni tega ocenjevanja so tudi tri dolenjska vina. Šampion za sladko belo vino je laški rizling, jagodni izbor, letnik 2011, iz Vinogradništva-kletarstva Gregor Štemberger. Šampiona za vino cviček PTP sta Cviček I (2017) in Cviček II (2017), oba iz kleti Vina Martinčič, tj. aktualnega kralja cvička.

REZULTATI: Pregled medalj po sortah (pdf) >>>   Pregled medalj BIO (pdf) >>>

Sejem AGRA, 56. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem: URADNA SPLETNA STRAN >>>

karsia
KZ logo2015logo Mastnakoutput kletsavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop