DV Sevnica-Boštanj - 15. pohod po vinskih goricah

glava mobile

15. pohod po vinskih goricah

pohod2015Za članice, člane in prijatelje društva smo v soboto, 25. aprila 2015, organizirali 15. pohod po vinskih goricah

FOTOGALERIJA>>> 

Tradicionalnega pohoda se je, kot običajno, udeležilo precejšnje število pohodnic in pohodnikov, družili smo se v lepem, sončnem in toplem vremenu. Trasa našega pohoda je bila dolga okvirno 6 km. Pot smo ob 13. uri pričeli na Okiču, kjer je zbrane nagovoril predsednik društva Jože Simončič. Poudaril je, da je bilo naše društvo med prvimi, ki je že pred 15 leti pričelo z organizacijo tovrstnih srečanj. V 15 letih smo obiskali večino naših vinskih goric, kjer pridelujemo naša vina, se bolje spoznali in vedno znova občudovali lepoto naših vinorodnih krajev in gostoljubje naših članic in članov, pa tudi drugih, ki so nas sprejeli.

V Podzavrhu smo tokrat na kmetiji Podlogarjevih med drugim poskusili tudi njihov jabolčnik, s katerim na različnih tekmovanjih že leta dosegajo odlične rezultate. Od tam smo po razgibani poti čez gozd in travnike nadaljevali do Zavin in Vitovca. V Starem dobju - cilju tokratnega pohoda, smo se okrepčali še z odličnim golažem in se družili pod in ob večnamenskim kozolcem – novo pridobitvijo tamkajšnjih vaščanov. Na zaključku smo zaploskali trem pohodnikom, ki so se udeležili vseh dosedanjih 15 pohodov, in sicer Ivanu Mlakarju, Ladotu Šintlerju in Milanu Simončiču.

Društvo se za pomoč in gostoljubje zahvaljuje vsem sodelujočim, še posebej prizadevnim vaščanom Okiča in družinam Podlogar, Čižmek, Krampršek, Hribšek, Udovč, Gračner, Pešec, Lužar, Papež in članom ŠKD Jablanica. Nasvidenje prihodnje leto, na našem 16. pohodu!

Vsi naši pohodi>>>

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih