DV Sevnica-Boštanj - Redni letni zbor društva in razglasitev zmagovalcev županovega vina

glava mobile

Redni letni zbor društva in razglasitev zmagovalcev županovega vina

zbopr2015

V soboto, 14. marca smo se zbrali na rednem letnem občnem zboru, ki je bil v prostorih jedilnice Lisca v Sevnici. Na zboru sta bila prisotna tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Matjaž Jakše. Nekaj utrinkov o dogajanju si lahko ogledate v našem spletnem albumu.

Zbor smo pričeli z otvoritveno pesmijo Fantov izpod Lisce in pozdravom podpredsednika Staneta Možiča, ki je društvo vodil zadnje leto.

Z minuto molka smo se poklonili pokojni članici Faniki Mastnak in članom, ki so naše vrste zapustili v zadnjem letu, med njimi sta bila tudi predsednik društva Franc Košak in častni član društva Boris Slapšak. Zapisnik zadnjega zbora je prebrala Veronika Krstič, sprejet je bil brez dopolnitev ali sprememb. Zbor je zatem prisluhnil in po poročilu verifikacijske komisije, ki je potrdila sklepčnost, brez razprave in soglasno sprejel poročila podpredsednika o delu Upravnega odbora, poročilo o blagajniškem poslovanju in poročilo Nadzornega odbora. Herman Radej je podal in utemeljil predlog Upravnega odbora za novega predsednika, volili smo ga zaradi predčasno prekinjenega mandata Franca Košaka. Predlog Upravnega odbora, da za predsednika društva in novega člana Upravnega odbora izvolimo Jožeta Simončiča, je bil soglasno sprejet. Novi predsednik se je zatem zahvalil vsem, ki so v preteklosti soustvarjali zgodovino društva in vsem, ki v društvu aktivno delujemo tudi danes, izrazil je pripravljenost, da nadaljuje z aktivnim delom in poslanstvom društva. Predstavil je predlog plana dela za letošnje leto, ki smo ga potrdili in ga bomo realizirali. Od prvih aktivnosti, ki so pred nami, je zbiranje vzorcev za Teden cvička in organizacija 15. pohoda po vinskih goricah, organiziran bo konec aprila. Zbor je sprejel sklep o spremembi 2. člena Statuta, ki navaja naslov društva. Sedež društva je po novem na naslovu Dol. Boštanj 22a, 8294 Boštanj.

Potrdili smo članarino za naslednje leto, ki znaša 15 EUR, s podelitvijo diplom pa so bili uradno razglašeni rezultati 33. društvenega ocenjevanja vin

V nadaljevanju so se zboru pridružili predstavniki iz sosednjih vinogradniških društev sevniške občine, cvičkova princesa Maja Žibert, poslanec DZ Tomaž Lisec, člani občinskega sveta in drugi gostje. Po pozdravih in nagovorih župana občine Sevnice, predsednika ZDVD Matjaža Jakšeta, predsednika DV Sevnica-Boštanj Jožeta Simončiča in cvičkove princese Maje Žibert, so bili uradno razglašeni še rezultati za izbor županovega vina 2015, tokrat ga je izvedlo naše društvo.

zupanovo2015

pridelovalca županovega vina 2015 - Uroš Flajs in Stane Možič

Od 17 vzorcev rdečega bizeljčana ptp in cvička ptp je degustacijska komisija izbrala najboljši vini, in sicer bizeljčan pridelovalca Staneta Možiča (DV Sevnica-Boštanj) in cviček Uroša Flajsa (DV Malkovec). Zbrani smo lahko poskusili obe županovi vini ter uvrščena vina 33. društvenega ocenjevanja DV Sevnica-Boštanj. Prijetno druženje so do pozno v večer popestrili Fantje izpod Lisce, program pa je povezovala Tanja Žibert. Sodelujočim vinogradnikom iz vseh štirih vinogradniških društev sevniške občine so bila izročena priznanja za sodelovanje. Županovo vino, ki je namenjeno promociji občine Sevnica in ima status protokolarnega vina za različne priložnosti, bo tudi letos dostojno predstavljal našo vinogradniško tradicijo, naše vinogradnice, vinogradnike in naše vinorodne kraje. Veseli smo, da je del te zgodbe ponovno tudi član iz Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj.

Poročilo o delu Upravnega odbora>>>
Fotogalerija (spletni album DV)>>>