DV Sevnica-Boštanj - Strokovno predavanje o FFS in gnojilih

glava mobile

Strokovno predavanje o FFS in gnojilih

DSC 0451

Več kot sto vinogradnic in vinogradnikov se je udeležilo strokovnega srečanja s strokovnjaki podjetja Agroruše d.o.o., ki so 16. januarja 2015, v vinski kleti Mastnak za DV Sevnica-Boštanj in Malkovec pripravili zanimivo predstavitev.
Med drugim so nam bile predstavljene novosti v njihovem programu FFS in foliarnih gnojil, način paralelnega uvoza FFS, posebno pozornost pa so namenili predstavitvi linije novih organskih gnojil in aktivatorjev, ti. Ekopatenta, ki prihaja na slovenski trg. Svoje izkušnje z novim proizvodom so opisali pridelovalci iz sosednje republike Hrvaške in Bizeljskega. Večer smo zaključili z ogledom vinske kleti Mastnak, predstavitvijo proizvodnje penin in pokušnjo njihovin vin.

Obveščamo vas, da bo v začetku marca organizirano še eno strokovno predavanje na temo zaščite in prehrane vinske trte, tokrat s strokovnjaki podjetja Karsia d.o.o., srečanje bo na turistični kmetiji Grobelnik v Podvrhu.