Izlet v Goriška brda in dolino Soče

scurek

Na letošnjem izletu, ki smo ga izvedli v soboto 22. novembra, smo obiskali spodnjo dolino Soče in Goriška Brda.

Vabimo vas k ogledu spletne fotoreportaže, ki jo najdete na povezavi tukaj.

V Kobaridu, v muzeju 1. svetovne vojne, smo ob animaciji vodičev podoživeli čase pred 100 leti, ki so zaznamovali tudi usode številnih slovenskih družin. Iz razglednega stolpa v osrčju Brd, v vasi Gonjače, se je v lepem sončnem vremenu pogled razprostiral po Brdih, do Julijskih Alp in morja v Tržaškem zalivu. V bližini stolpa je tudi slikovita, srednjeveška trdnjavska vas Šmartno, ki smo jo obiskali, naselje je obdano z obzidjem in sedmimi obrambnimi stolpi, podobo kraju pa daje cerkev sv. Martina z zvonikom, ki je bil nekdaj obrambni stolp. Na turističnii kmetiji Kren smo imeli pozno kosilo, osrednji dogodek našega izleta pa je bil obisk znanih briških vinogradnikov in vinarjev - družine Ščurek, kjer smo si ogledali vinsko klet in degustirali njihova vrhunska vina. Večer smo strnili z lepimi občutki in dobrem razpoloženju vseh udeležencev.

karsia novi logo

basf pomanjsan