Seja UO, napoved 39. društvenega ocenjevanja vin

Na 1. letošnji seji se je v gasilskem domu v Boštanju 4. marca 2021 sestal Upravni odbor društva (vseh 9 članov), prisoten je bil tudi predstavnik Nadzornega odbora. Člani NO so dan prej pregledali naše finančno poslovanje v zadnjem letu. Upravni odbor je bil seznanjen, da je bilo poslovanje skladno z zakonodajo, računi so vzorno vodeni, zagotovljena je preglednost in sledljivost. Nadzorni odbor je izrekel pohvalo za vzorno vodenje društva predsedniku in ostalim članom Upravnega odbora ter vsem ostalim, ki v društvu aktivno sodelujete.

Predsednik društva Jože Simončič je poročal o izvedenih aktivnostih v zadnjem letu. Do razglašene epidemije, je bil v začetku leta 2020 uspešno izveden občni zbor, kakor tudi 38. društveno ocenjevanje vin. Sodelovali smo pri izboru županovega vina, na ocenjevanju vin v okviru 48. Tedna cvička, na festivalu Modre frankinje, zaradi veljavnih ukrepov pa je izvedba naštetih prireditev potekala v okrnjeni obliki. Žal smo bili v nadaljevanju leta 2020 primorani odpovedati tradicionalni pohod po vinskih goricah, strokovna predavanja, strokovno ekskurzijo na Kmetijsko-živilski sejem ter na Koroško in Štajersko, oz. vse aktivnosti, ki so vključevale udeležbo večjega števila članov. Kljub vsemu smo v septembru izvedli sejo Upravnega in Nadzornega odbora. Leto 2020 smo tako zaključili z delno realiziranim planom. S članicami in člani društva smo vzdrževali komunikacijo preko društvenih obvestil, elektronske pošte in naše spletne strani, ki je v zadnjem letu spet beležila velik obisk (okvirno 90 obiskovalcev dnevno, v času trgatve in ob objavi rezultatov društvenega ocenjevanja vin pa se obisk znatno poveča - na več 100 obiskovalcev dnevno). Kolikor je bilo mogoče, smo sodelovali z drugimi vinogradniškimi društvi v ZDVD in društvi naše občine, s KŠTM Sevnica, KS Sevnica in Boštanj ter Občino Sevnica. Strinjali smo se, da je bilo delo v zadnjem letu kljub vsemu učinkovito, saj je bila izvedba planiranih aktivnosti odvisna od ukrepov za preprečevanje epidemije.

Blagajnik Aleš Germovšek je predstavil finančno poročilo za leto 2020, podrobnosti bodo povzete tudi na občnem zboru, ko bo sklic mogoč.

Zakon o društvih določa, da mora društvo zagotavljati podatke o svojem finančnem in materialnem poslovanju na predpisan način in jih v zahtevani obliki v roku poročati pristojnim organom. Upoštevajoč trenutno stanje in veljavne ukrepe, je poročila predsednika Upravnega in Nadzornega odbora ter blagajniško poročilo, tokrat izjemoma potrdil Upravni odbor. Sprejeli smo tudi predlog plana dela za 2021, ta ostala v okvirih, ki jih je za 2020 sprejel občni zbor lansko leto, tj. še pred razglasitvijo epidemije.

ocenj39

Verjamemo in upamo, da bo letos mnogo bolje in da nadoknadimo zamujeno. Upoštevajoč epidemiološke ukrepe, ki še vedno veljajo, bomo v malce drugačni obliki izvedli 39. društveno ocenjevanje vin. Zaradi pozebe in toče, ki nas je prizadela ter zaradi trenutne situacije, bo vzorcev vin pričakovano manj, kot v preteklih letih, zato bomo angažirali le eno 5 člansko komisijo, ki bo vaše vzorce ocenila 27. marca 2021. V naslednjih dneh boste članice in člani društva prejeli podrobnejše informacije, te bodo razpoložljive tudi na naši spletni strani. Zbiranje vzorcev vin bo predvidoma 25. marca popoldan, v prostorih TVD Partizan Boštanj, ob upoštevanju zaščitnih ukrepov (obvezna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje rok, zagotavljanje razdalje). Tudi letos bomo izdali društveni bilten z rezultati, žal pa javna podelitev odličij še ni mogoča.

Veseli nas, da lahko ponovno napovemo nekatere aktivnosti in da obstaja precejšnja verjetnost za izvedbo. Slej kot prej bo prišel tudi čas za realizacijo pohoda in ostalih načrtovanih druženj. Želimo vam lep dan in uspešno tudi pri spomladanskih vinogradniških in kletarskih opravilih.

Webp.net gifmaker

karsia novi logo