Jože Bizjak - prejemnik Plakete KS Boštanj

joze2Krajevna skupnost Boštanj tradicionalno, ob slovenskem kulturnem prazniku, podeli priznanja krajevne skupnosti krajanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju krajanov, razvoju in ugledu Krajevne skupnosti Boštanj.

Na predlog Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj in Vaške skupnosti Okič bo letos med prejemiki Plakete KS Boštanj, Jože Bizjak z Vrha pri Boštanju. Priznanje bo prejel za vsestransko sodelovanje s krajani in Krajevno skupnostjo Boštanj. V utemeljitvi smo med drugim navedli tudi njegovo vzorno skrb za vinograd in svoja vina, ki jih neguje na Okiču, izpostavili smo njegovo aktivno, več kot 30 letno delo v našem društvu. Leta 2007 je opravil kletarski tečaj, kasneje še tečaj senzorike vin. V svojo kletarsko prakso uvaja novosti, se usposablja, redno sodeluje tudi na društvenih ocenjevanjih vin in dokazuje kakovost svojega pridelka. Svoje bogate izkušnje iz vinogradništva in vinarstva brez zadržkov deli s člani našega društva, s pozitivno energijo premaguje številne ovire, v svoji zidanici pa z veseljem sprejme in pogosti številne prijatelje.

Zaradi epidemiološke situacije praznik letos obeležujemo drugače, prireditev žal tokrat ne bo javna, kot je bilo običajno. Poleg Jožeta, je na predlog Krajevne organizacije Rdečega križa Boštanj med nagrajenci tudi Rafael Blas z Jablanice. Obema iskreno čestitamo.

Webp.net gifmaker

karsia novi logo