Odpoved aprilskega pohoda po vinskih goricah in ocenjevanja vin ZDVD

pohod11

DV Sevnica-Boštanj je med prvimi vinogradniškimi društvi pričelo z organizacijo pohodov, že v letu 2001. Udeleženci smo imeli na naših dosedanjih pohodih priložnost spoznati večino naših članic in članov ter vinskih goric, kjer pridelujemo svoja vina. Pohode tradicionalno organiziramo v pomladnih mesecih, ko se po zimskem počitku prebudi narava, ko zadišijo trave, vinske gorice pa že prijetno greje toplo sonce.

Letos je bila načrtovana izvedba jubilejnega, 20. pohoda, ki bi ga 27. aprila 2020 izvedbi po vinskih goricah v Žigrskem vrhu in okolici. Ob trenutnih negotovih razmerah, kot posledici epidemije s koronavirusom, smo ga dolžni prestaviti. Želimo, da se razmere umirijo, zatem pa se zdravi in razpoloženi ponovno zberemo, nazdravimo in se odpravimo na pot.

Vsi naši pohodi>>>

Tudi ocenjevanje vin, ki ga v aprilu tradicionalno organizira Zveza društev vinogradnikov Dolenjske, tj. v okviru prireditve Teden cvička, iz istih razlogov ne bo izvedeno, oz. se prestavlja za sedaj še nedoločen čas.

Verjamemo, da te odločitve sprejemate z razumevanjem. Ne damo se! Srečno vsem in veliko zdravja.

karsia

basf pomanjsan