Mednarodna konferenca o modri frankinji

konferenca mf01V ponedeljek, 4. marca 2019, je v Kulturni dvorani Sevnica potekala Mednarodna strokovno izobraževalna konferenca o modri frankinji, ki jo je Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica organiziral v okviru projekta »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje«. Strokovnega srečanja, posvečenega modri frankinji, se je v Sevnici udeležilo okoli 150 vinarjev, vinogradnikov, gostinskih ponudnikov, predstavnikov strokovne in splošne javnosti.

V uvodnem delu so zbrane nagovorili Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica, Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica in mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na MKGP. Sledile so zanimive strokovne predstavitve gostujočih predavateljev, te so dostopne na spodnji povezavi, vabimo vas, da si jih ogledate.

PREDSTAVITVE GOSTUJOČIH PREDAVATELJEV >>>

Projekt »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje« (akronim projekta: »Modra frankinja«) je povezava in nadgradnja projektov iz prejšnjih obdobij, zlasti projekta »Modra frankinja - žametno vino Posavja«, ki ga je KŠTM Sevnica kot vodilni partner v okviru projektov LAS Posavje izvajal skupaj s tremi partnerji že v obdobju 2013-2014, projekta »Turizem v zidanicah«, katerega vodilni partner je bil CPT Krško in drugih projektov. Rezultati, učinki, predvsem pa odziv strokovne javnosti, vinarjev, gostinskih ponudnikov in javnosti so bili odlični ter motivacija za nadgradnjo aktivnosti.

karsia

Karsia - novosti v 2019 >>>