Redni letni občni zbor z razglasitvijo rezultatov županovega vina

V petek, 1. marca 2019, smo v Hotelu Ajdovec v Sevnici izvedli redni letni občni zbor. Udeležilo se ga je 126 članic in članov društva, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik ZDVD Miran Jurak. Zbor se je z minuto molka poklonil štirim članom, ki so nas zapustili v zadnjem letu. V nadaljevanju smo  sprejeli poročila predsednika UO Jožeta Simončiča, blagajnika Aleša Germovška in poročilo Nadzornega odbora. Predstavljen in sprejet je bil program dela za naslednje leto in članarina, ki bo tudi za leto 2020 ostala nespremenjena. Podeljene so bile diplome za najvidnejše uvrstitve 37. društvenega ocenjevanja vin. Rezultati ocenjevanja, s komentarji degustacijske komisije, so bili objavljeni v priložnostem biltenu, ta je bil razdeljen vsem prisotnim (najdete jih tudi na naši spletni strani, TUKAJ).

zupanovo marec2019

Organizacija izbora letošnjega županovega vina je bila zaupana našemu društvu, zato je po končanem zboru sledila svečana razglasitev rezultatov s priložnostnim kulturnim programom. Na svečanosti so se nam pridružili aktualna vinska kraljica Slovenije Meta Frangež, predstavniki DV Šentjanž, Malkovec in Studenec, poslanec DZ Tomaž Lisec, predsednik občinske uprave Zvone Košmrl ter predstavniki sveta občine Sevnica. Nastopili so citrarka Neža Simončič, tenorist Marko Železnik in narodnozabavni kvartet Vesela dolina.

Vrhunec prireditve, ki jo je moderirala Tanja Žibert, je bila razglasitev zmagovalca letošnjega izbora županovega vina, ki bo stekleničeno kot protokolarno vino občine v letošnjem letu. Najboljšo rdečo zvrst, ki se je tokrat potegovala za naslov županovega vina, je pridelal član našega Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj, Franc Špan. V nagovoru zbranim se je zahvalil za izkazano zaupanje in predstavil svoje vino. Pridelano je na vinski gorici Čanje, v Bizeljsko sremiškem vinorodnem okolišu. Zmagovalcu, ki je izmed devetih vzorcev rdeče zvrsti izbora dosegel najvišjo oceno, iskreno čestitamo.

Po končanem uradnem delu smo zbrani lahko poskusiti še uvrščena vina 37. društvenega ocenjevanja vin.

karsia

Karsia - novosti v 2019 >>>