DV Sevnica-Boštanj - Mednarodno ocenjevanje modrih frankinj

glava mobile

Mednarodno ocenjevanje modrih frankinj

MF PROJEKT logo cropKŠTM Sevnica organizira 9. festival modre frankinje, ki bo v Sevnici 6. junija 2019. Pred odmevnim dogodkom bo potekalo ocenjevanje modrih frankinj, in sicer v četrtek, 9. maja 2019, na Gradu Sevnica.

Rok za oddajo vzorcev je 3. maj 2019.

Vabilo in druge podrobnosti (.pdf) >>>
Obrazec za oddajo vzorca (.pdf) >>>

Ocenjevanje modrih frankinj bo izvedla mednarodna strokovna komisija po 100-točkovni metodi. Predsednik ocenjevalne komisije bo Robert Gorjak, mednarodno uveljavljeni in priznan vinski poznavalec ter publicist z diplomo londonske vinske šole WSET iz vina in žganih pijač. Rezultati ocenjevanja bodo objavljeni na spletni strani http://www.modra-frankinja.com ter v festivalskem katalogu, ki ga prejme vsak obiskovalec festivala ob vstopu na festival na Gradu Sevnica. Na ocenjevanje modrih frankinj so poleg slovenskih povabljeni tudi vinarji iz Avstrije, Nemčije, Slovaške, Češke, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Romunije.

Podroben program festivala bo objavljen na: http://www.modra-frankinja.com/program-modra-frankinja.html
Vse dodatne informacije lahko dobite:
-    na tel. št. 07 81 61 075 (do 15. ure) ali na mobilni številki 051 680 289 (Rok Petančič).
-    na e-pošti: modra.frankinjakstm​@​gmail.com
-    na spletni strani: www.modra-frankinja.com